Smelten en verzuipen…

Smelten en verzuipen…


Het was goed warm deze week! Flóki heeft best snel last van de warmte. En zat hij vorige week heerlijk te badderen, nu liet hij het verfrissende badje links liggen, raar beest…
Dus dan maar rustig wat zitten te smelten. 🥵

Wat is hij toch knap, 11 weken oud! Maar kijk die poten als je de veren even omhoog duwt 😂


Eten doet hij nog steeds prima. Maakt er soms nog een bende van (mijn handschoen moet dus regelmatig geboend worden) maargoed, dat hoort er bij!Verder wordt je natuurlijk erg loom van dit weer. Dus veel dutjes doen. Maar ook dan ben je natuurlijk een statig mannetje!
Tenzij ik je net betrap als je ongegeneerd zit te gapen… 🥱 En na een dutje is er dan weer energie om wat rare sprongen en fladdertjes te maken. Blijft hilarisch om hem dit te zien doen! 😆
Donderdag kreeg hij eindelijk z’n schoentjes. Nu kan het echte trainen beginnen. Afdragen en vliegtraining aan de lange lijn. Maar eerst wennen aan die rare dingen aan z’n pootjes…Die nacht kreeg Flóki nog een andere verrassing… Regen!
Dat had hij nog niet meegemaakt. En er kwam veel water uit de lucht! Denk dat hij niet wist wat hem overkwam en hij wist zeker niet dat je er voor kan schuilen. Toen ik na de eerste hoosbui eens een kijkje ging nemen zat hij in het open stuk van zijn volière als een verzopen katje (ehhh uiltje) op z’n stok. Zó zielig gezicht…
Heb hem wat uitgewrongen en in zijn nachthokje gezet. Hopende dat hij het begreep.
Maar toen de volgende regenbui op het dak van de volière kletterde vloog hij weer naar het open gedeelte. Duidelijk het geluid van de regen op het dak die hem wat onzeker maakte.
Dus weer m’n bed uit en gehuld in m’n regenjas de volière in. Het verzopen uiltje terug in z’n nachthok gezet en er een tijd bij gebleven. Na wat onrustig heen en weer lopen zette hij zich uiteindelijk op 1 poot in een hoek van z’n nachthok.
Dus ik terug naar bed. Gelukkig is hij er toen lekker beschut blijven zitten!
De volgende dag, toen het weer begon te druppelen voor een regenbui, zag ik hem netjes het overdekte deel van zijn volière in vliegen.
Weer een les geleerd! 😊

De eerste keer afdragen ging erg goed. Hij vond het allemaal heel interessant! Al die indrukken, ons ukje keek z’n ogen uit! Zijn wereld is weer groter!
Filip is ook weer aan het werk geweest voor Flóki. Er moest een vliegpaal gemaakt worden. Het zijn er zelfs twee geworden, een voor in de tuin en een inklapbare die makkelijk meegenomen kan worden. De inklapbare op een oud statief van een lamp, die al kapot was. 
En nee, de palen zijn niet zo slecht gemaakt dat de dwarsliggers scheef zijn, we hebben gewoon natuurlijk materiaal uit het bos gebruikt. En takken zijn meestal niet volmaakt recht 😁Ook dit is allemaal vreemd voor hem. Dus zal weer wat tijd kosten. Maar dat komt wel goed!Tot de volgende blog!Reacties

Populaire posts