Een populair uiltje…

Een populair uiltje…

De tijd van grote veranderingen, grappige anekdotes, urenlange knuffelsessies en hilarische taferelen is wel een beetje voorbij. De rust is wedergekeerd, het leven van en met Flóki speelt zich nu buiten af en ik kom weer eens aan andere dingen toe dan enkel maar verliefd naar een kuiken staren 😆
Moet ook serieus nadenken wat ik hier nu nog kan vertellen…

Wat natuurlijk niet betekend dat ons ukje nu aan z’n lot wordt overgelaten!
Elke ochtend wordt hij gewogen. Dat is hij al zo gewend dat hij al op de plank gaat zitten als hij me aan ziet komen en uit zichzelf op de weegschaal springt als ik hem aanzet. 
Daarna als beloning een klein hapje en wat knuffels. En stiekem blijft het, behalve een prachtig uiltje, toch ook een heel grappig uiltje met z’n bewegelijke koppie.
Een fijne start van de dag!Gedurende de dag besteden we nog tijd aan afdragen, vastzitten op het blok of de vliegpaal en natuurlijk vliegen. Als het weer wat meewerkt, in de stromende regen houden we het bij wat aandacht in het overdekte deel van de volière.
Hij doet het heel goed buiten. Auto’s vind hij nog wat spannend maar voor de rest kijkt hij z’n ogen uit terwijl hij ontspannen op de handschoen zit. Heel fijn!
Ook de aandacht van wildvreemde mensen ondergaat hij moeiteloos. De “oh een uiltje”, klinkt hier nu regelmatig door de wijk en op de Liniedijk.
Tja, Flóki is een populair uiltje maar gelukkig voor ons blijft hij er heel gewoon onder. 😄
Deze week ook kunnen starten met vliegen. Eerst een klein sprongetje vanaf de vliegpaal maar toen hij dat eenmaal door had ging het snel. Binnen een paar dagen was het van een sprongetje naar vliegen over een afstand van ruim 10 meter. Zo gaaf!

En onze Don Juan had deze week ook geen gebrek aan vrouwelijke aandacht. Maar liefst 4 vriendinnen kwamen op visite (niet allemaal tegelijk) en moesten allemaal met hem op de foto. Volgens mij kwamen ze stiekem alleen maar voor hem langs 😂Tot de volgende keer maar weer! 😊

Reacties

Populaire posts